STEAM veikla: ,,Vitaminai iš daržovių lysvės‘
Patalpinta 2022 09 21
Ruduo – vienas spalvingiausių ir dosniausių metų laikų. Soduose gausu sultingų, skanių vaisių, daržuose – daržovių.
Rugsėjo 5-21 dienomis, 1-2 grupių ugdytiniai kartu su auklėtojomis V. Useliene ir D. Budvytiene kalbėjosi apie daržovių naudą mūsų organizmui. Aptarė gydytojų dietologų rekomendacijas, kad raugintos daržovės ne tik išsaugo turimus vitaminus, bet ir rūgdamos pasipildo kitomis organizmui naudingomis medžiagomis – antioksidantais, gerosiomis bakterijomis. Todėl smalsūs mokiniai, mėgstantys viską išbandyti ir atrasti patys, nutarė atlikti fermentacijos tyrimą raugdami agurkus, morkas ir kopūstus. Visos veiklos metu stebėjo, lygino, skaičiavo visų daržovių rūgimo laiką. Tyrimo rezultatus aptarė skanaudami raugintas daržoves. Mokinių teigimu, skaniausi - agurkai ir kopūstai, o morkos gavosi keisto skonio.
Rugsėjo 5-21 dienomis, 1-2 grupių ugdytiniai kartu su auklėtojomis V. Useliene ir D. Budvytiene kalbėjosi apie daržovių naudą mūsų organizmui. Aptarė gydytojų dietologų rekomendacijas, kad raugintos daržovės ne tik išsaugo turimus vitaminus, bet ir rūgdamos pasipildo kitomis organizmui naudingomis medžiagomis – antioksidantais, gerosiomis bakterijomis. Todėl smalsūs mokiniai, mėgstantys viską išbandyti ir atrasti patys, nutarė atlikti fermentacijos tyrimą raugdami agurkus, morkas ir kopūstus. Visos veiklos metu stebėjo, lygino, skaičiavo visų daržovių rūgimo laiką. Tyrimo rezultatus aptarė skanaudami raugintas daržoves. Mokinių teigimu, skaniausi - agurkai ir kopūstai, o morkos gavosi keisto skonio.
Auklėtoja metodininkė Vilma Uselienė
Auklėtoja metodininkė Daiva Budvytienė
Auklėtoja metodininkė Daiva Budvytienė