Šaltos sriubos diena
Patalpinta 2022 04 04
Centro auklėtiniai, kartu su savo auklėtojomis, mokėsi gaminti šaltibarščius. Vaikai sužinojo apie patiekalo paplitimą Rytų Europos šalyse: Lietuvoje, Lenkijoje, Latvijoje, Rusijoje, Baltarusijoje, įvairius jų ruošimo būdus. Buvo pasirinktas lietuviškas šaltibarščių ruošimo variantas.
Vaikai pjaustė svogūnus, krapus, tarkavo burokėlius, virė kiaušinius, dėjo prieskonius, viską sumaišę su kefyru gavo rezultatą – gardžius, ypatingos spalvos šaltibarščius. Šis patiekalas buvo skanaujamas su virtomis bulvėmis ir keptais spirgučiais.
Kulinarinė popietė pavyko - auklėtinių atsiliepimai kuo geriausi, daugelis vaikų prašo visą tai pakartoti ne vieną kartą. Vaikams buvo smagi, ,,skani“ patirtis, kuri pravers jiems ateityje, įminant ne vieną kulinarinę mįslę.
Vaikai pjaustė svogūnus, krapus, tarkavo burokėlius, virė kiaušinius, dėjo prieskonius, viską sumaišę su kefyru gavo rezultatą – gardžius, ypatingos spalvos šaltibarščius. Šis patiekalas buvo skanaujamas su virtomis bulvėmis ir keptais spirgučiais.
Kulinarinė popietė pavyko - auklėtinių atsiliepimai kuo geriausi, daugelis vaikų prašo visą tai pakartoti ne vieną kartą. Vaikams buvo smagi, ,,skani“ patirtis, kuri pravers jiems ateityje, įminant ne vieną kulinarinę mįslę.
Vyr. auklėtoja Rasa Eidukienė