Projektas ,,Lietuvių liaudies kulinarinis paveldas“
Patalpinta 2024 02 22
Sausį ir vasarį ,,Diemedžio“ ugdymo centre vyko projektas ,,Lietuvių liaudies kulinarinis paveldas“. Projekto metu siekėme ugdyti bendravimo kultūrą, skatinti kurti, mąstyti, dirbti komandoje kartu. Norėjome supažindinti mokinius su lietuvių liaudies kulinariniu paveldu pagal etnografinius regionus.
Išsiaiškinome, kokie yra lietuvių liaudies kulinarinio paveldo valgiai ir gėrimai, pagal etnografinius regionus. Pasirinkome tik po vieną iš kiekvieno regiono. Mažosios Lietuvos regionas – vofeliai; Suvalkijos regionas – ruginė autentiška duona; Aukštaitijos regionas – varškės sūris; Dzūkijos regionas – šaltai rūkyti lašiniai; Žemaitijos regionas – duonos gira. Vaikai sužinojo valgių gaminimo technologijas, paskanavo kulinarinio paveldo patiekalų ir sužinojo savo regiono paveldo patiekalą.
Projektas pavyko, kadangi vaikai apgailestavo, nes jis jau baigėsi. Projekto metu vyravo rami atmosfera. Malonu buvo vykdyti šį projektą.
Kitais metais planuojame organizuoti projekto tęstinumą ir paskanauti kitokių patiekalų.
Išsiaiškinome, kokie yra lietuvių liaudies kulinarinio paveldo valgiai ir gėrimai, pagal etnografinius regionus. Pasirinkome tik po vieną iš kiekvieno regiono. Mažosios Lietuvos regionas – vofeliai; Suvalkijos regionas – ruginė autentiška duona; Aukštaitijos regionas – varškės sūris; Dzūkijos regionas – šaltai rūkyti lašiniai; Žemaitijos regionas – duonos gira. Vaikai sužinojo valgių gaminimo technologijas, paskanavo kulinarinio paveldo patiekalų ir sužinojo savo regiono paveldo patiekalą.
Projektas pavyko, kadangi vaikai apgailestavo, nes jis jau baigėsi. Projekto metu vyravo rami atmosfera. Malonu buvo vykdyti šį projektą.
Kitais metais planuojame organizuoti projekto tęstinumą ir paskanauti kitokių patiekalų.
Auklėtojos Andžela Antanavičienė ir Kristina Paulauskienė