Praktinės dirbtuvės- kūčiukų kepimas
Patalpinta 2023 12 09
Kūčiukai arba prėskučiai – tradicinis lietuvių Kūčių vakarienės patiekalas. Tai nedideli, prėskūs, truputį saldūs miltiniai mielinės tešlos kepinėliai su aguonomis. Gali būti valgomi sausi, tačiau dažniausiai patiekiami mirkyti aguonpienyje arba su spanguolių kisieliumi.
Gruodžio 9 d. ,,Diemedžio‘‘ ugdymo centre kvepėjo, nes 1-4 grupių mokiniai kartu su auklėtojomis D. Budvytiene ir V. Useliene kepė kūčiukus. Mokiniai buvo supažindinti su kūčiukų kepimo tradicijomis, jų prasme.
Kepant buvo daug linksmo klegesio ir baltų miltuotų nosyčių. Ugdytiniai su užsidegimu kočiojo tešlą ir formavo kūčiukus. Tačiau didžiausią įspūdį paliko savo gamintų kūčiukų ragavimas ir pakavimas į specialius maišelius, kuriuos vaikai žadėjo parvežti namo ir pradžiuginti artimuosius. Užsiėmimo metu ne tik mokėsi kepti kūčiukus, bet patobulino bendravimo bei bendradarbiavimo įgūdžius.
Gruodžio 9 d. ,,Diemedžio‘‘ ugdymo centre kvepėjo, nes 1-4 grupių mokiniai kartu su auklėtojomis D. Budvytiene ir V. Useliene kepė kūčiukus. Mokiniai buvo supažindinti su kūčiukų kepimo tradicijomis, jų prasme.
Kepant buvo daug linksmo klegesio ir baltų miltuotų nosyčių. Ugdytiniai su užsidegimu kočiojo tešlą ir formavo kūčiukus. Tačiau didžiausią įspūdį paliko savo gamintų kūčiukų ragavimas ir pakavimas į specialius maišelius, kuriuos vaikai žadėjo parvežti namo ir pradžiuginti artimuosius. Užsiėmimo metu ne tik mokėsi kepti kūčiukus, bet patobulino bendravimo bei bendradarbiavimo įgūdžius.
Auklėtoja metodininkė Vilma Uselienė