Steam veikla „Pienas ir jo produktai“
Patalpinta 2024 03 05
Piene gausu kalcio, vitaminų, baltymų ir kitų augančiam organizmui svarbių statybinių medžiagų. Tuo tarpu, jo produktuose gausu fermentų ir bakterijų, kurios gerina virškinimą, užtikrina sklandesnį žarnyno darbą bei geresnę jo mikroflorą.
Kovo 4 dieną, popamokinės veiklos metu, 3-4 grupių mokiniai, gilino žinias apie pieną ir diskutavo ką galima iš jo pagaminti.
Mokiniai įsitikino, kad naminę varškę pagaminti galima greitai ir paprastai, kaitinant pieną ir kefyrą. Varškė gavosi skani ir naudinga, be konservantų ir kitų priedų.
Taip pat išsiaiškino, kaip gaminamas sviestas. Tam nuo seno naudojami įvairūs prietaisai, muštuvai, suktuvai ir pramoninė įranga. Veiklos metu ugdytiniai supylė grietinėlę į 500 mililitrų stiklainį, gerai užsuko bei kratė kol atsiskyrė sviestas nuo pasukų.
Šioje veikloje mokiniai lavino problemų sprendimo, dėmesio sutelkimo, tyrinėjimo, mokėjimo mokytis, bendradarbiavimo, pagalbos vienas kitam įgūdžius bei kartu smagiai praleido laiką.
Kovo 4 dieną, popamokinės veiklos metu, 3-4 grupių mokiniai, gilino žinias apie pieną ir diskutavo ką galima iš jo pagaminti.
Mokiniai įsitikino, kad naminę varškę pagaminti galima greitai ir paprastai, kaitinant pieną ir kefyrą. Varškė gavosi skani ir naudinga, be konservantų ir kitų priedų.
Taip pat išsiaiškino, kaip gaminamas sviestas. Tam nuo seno naudojami įvairūs prietaisai, muštuvai, suktuvai ir pramoninė įranga. Veiklos metu ugdytiniai supylė grietinėlę į 500 mililitrų stiklainį, gerai užsuko bei kratė kol atsiskyrė sviestas nuo pasukų.
Šioje veikloje mokiniai lavino problemų sprendimo, dėmesio sutelkimo, tyrinėjimo, mokėjimo mokytis, bendradarbiavimo, pagalbos vienas kitam įgūdžius bei kartu smagiai praleido laiką.
Auklėtoja metodininkė Vilma Uselienė